Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΚΑΡΜΕΝ



Σαν σήμερα η πρώτη παγκόσμια Πρεμιέρα της Όπερας Κάρμεν

Τετράπρακτη όπερα του γάλλου συνθέτη Ζορζ Μπιζέ (1838-1875), ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυπαιζόμενα έργα του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου. H «Εισαγωγή» και οι άριες «Χαμπανέρα» και το «Τραγούδι του Ταυρομάχου» είναι από τα γνωστότερα μέρη του έργου.



Κάρμεν στις 27, 28, 29, 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο με την σταρ μέτζο σοπράνο Ανίτα Ραχβελισβίλι

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου -σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας- επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29, 31 Ιουλίου 2018 σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού & σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 



Κάρμεν: Από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, επιστρέφει στο Ηρώδειο από την ΕΛΣ στη σκηνοθεσία του διακεκριμένου βρετανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ Στήβεν Λάνγκριτζ, που πρωτοανέβηκε στο Ηρώδειο το 2016 και είναι σύγχρονη, αιχμηρή, επίκαιρη, καθώς τοποθετείται στην Ευρώπη των κλεισ



Γαλλία: Ο πρώτος νεκρός από την καταιγίδα «Κάρμεν»

Έναν νεκρό, από πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητο, χθες στην περιοχή των Πυρηναίων-Ατλαντικού, μετρά ήδη η καταιγίδα «Κάρμεν», που συνοδευόμενη από ισχυρότατους ανέμους θα σαρώσει σήμερα, με κατεύθυνση από τα δυτικά, σχεδόν απ’ άκρου εις άκρον τη Γαλλία, στην οποία ήδη 37 διοικητικά διαμερίσματα έχουν κηρυχθεί σε «πορτοκαλί» συναργερμό για την Πρωτοχρονιά.



Η «Κάρμεν» χορεύει φλαμένκο στο Ηρώδειο

Η εκρηκτική «Κάρμεν» στην εκδοχή των Antonio Gades και Carlos Saura, μια παράσταση που σφράγισε το φλαμένκο, επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου, για μια βραδιά η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ισπανικής πρεσβείας. 



Η θρυλική Κάρμεν ξανά στο Ηρώδειο

Στις 2 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε στο Ηρώδειο τον μύθο της Ισπανίας, την Κάρμεν, στην πιο διάσημη εκδοχή του!

Αισθησιακή, φλεγόμενη, εκρηκτική: η Κάρμεν, η θρυλική παράσταση που σφράγισε το φλαμένκο, έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.