Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

καρκινου



Η παχυσαρκία συνδέεται με 12 είδη καρκίνου

Νέα μελέτη του World Cancer Research Fund συνδέει το υπερβολικό σωματικό λίπος με 12 είδη καρκίνου, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η παχυσαρκία είναι σε άνοδο παγκοσμίως.



Μπορεί ο espresso να αποτρέψει μια διαδεδομένη μορφή καρκίνου;

Προσθέστε μια άλλη τυπική συνήθεια του ιταλικού τρόπου ζωής στον μακρύ κατάλογο των τροφίμων που χαρακτηρίζουν έναν από τους πιο υγιείς πληθυσμούς στον κόσμο.



Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη θεραπεία του καρκίνου;

Η αναζήτηση του εμβολίου που θεραπεύει τον καρκίνο παραμένει το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ιατρικής έρευνας.



Μελάνωμα: Πώς το λευκό κρασί σχετίζεται με επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος!

Η κατανάλωση αλκοόλ και ειδικότερα λευκού κρασιού σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση επιθετικού καρκίνου του δέρματος (μελανώματος), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 



Ο Έλληνας πίσω από σημαντική ανακάλυψη για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Ο Θαλής Παπαγιαννακόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Βιολογίας στο New York University και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Koch του MIT.



FDA: Έγκριση του atezolizumab στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου πνεύμονα

Τη δραστική ουσία atezolizumab ενέκρινε πρόσφατα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη θεραπεία ασθενών με μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, που εμφανίζουν εξέλιξη της νόσου κατά τη διάρκεια ή μετά από χημειοθεραπεία με πλατίνα, καθώς και για τους ασθενείς που έχουν λάβει εγκεκριμένες στοχεύουσες θεραπείες εάν ο όγκος τους παρουσιάζει EGFR μεταλλάξεις