Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

καρκίνος του δέρματος



Καρκίνος δέρματος: 9 άγνωστοι παράγοντες που σίγουρα αγνοείτε!

Γνωρίζετε ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού το πρωί ή η λήψη Viagra μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο δέρματος;



sKan: Συσκευή εύκολου εντοπισμού του καρκίνου του δέρματος κέρδισε το James Dyson Award 2017

Ομάδα προπτυχιακών (ιατρική και βιο-μηχανική) του McCaster University στον Καναδά κέρδισε το International James Dyson Award 2017, χάρη στο sKan- μία συσκευή χαμηλού κόστους για τον εύκολο εντοπισμό καρκίνου του δέρματος (μελανώματος), χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους επέμβαση.



Καρκίνος του δέρματος: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για να προστατευτείς από τις επιπτώσεις του ήλιου

Γνωρίζετε ήδη ότι η χρήση αντηλιακού, ο κατάλληλος ρουχισμός και η παραμονή σε σκιερό μέρος τις ώρες της έντονης ακτινοβολίας, αποτελούν τους καλύτερους τρόπους προστασίας από το θανατηφόρο μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις του ήλιου.



Πώς θα προστατευτώ από την ηλιακή ακτινοβολία

Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος σημειώνουν δραματική αύξηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης εμφανίζει παγκοσμίως το κακοήθες μελάνωμα. Η άμεση έκθεση στον ήλιο μεταξύ έντεκα το πρωί και τρεις μετά το μεσημέρι πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. Αυτές τις ώρες η βλαβερή ακτινοβολία UV έχει την υψηλότερη ένταση.