Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

καρκινοπαθεις



Ποιοι Άγιοι προστατεύουν τους καρκινοπαθείς και ποια είναι η ειδικότητα του καθενός

Ο καρκίνος θερίζει και δεν είναι ένας, υπάρχουν σήμερα σχεδόν 200 είδη καρκίνου και ο καθένας έχει τη δική του ιατρική αντιμετώπιση. Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι θανατηφόροι, ούτε μεταστατικοί. Το όνομα της πάθησης καρκίνος οφείλεται στο Ιπποκράτη. Ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τη νόσο και προσπάθησε να την περιγράψει.



Στέλνουν καρκινοπαθείς 500 χιλιόμετρα μακριά να αγοράσουν φάρμακα!

Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, ενημερώνει καρκινοπαθείς από τη Φλώρινα και τους γύρω νομούς ότι θα πρέπει να διανύουν 500 χιλιόμετρα απόσταση (μπρος-πίσω) για να προμηθευτούν τα ογκολογικά τους φάρμακα.
 


Νοσοκομείο Πύργου: 100 καρκινοπαθείς ετοιμάζονται να κάνουν απεργία πείνας

Όπως γράφει η patrisnews.com, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία πείνας και χημειοθεραπείας, είναι καρκινοπαθείς από την Ηλεία, οι οποίοι κάθε εβδομάδα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία. Η προειδοποίησή τους θα υλοποιηθεί αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους, να γίνονται οι θεραπείες τους στο Νοσοκομείο του Πύργου!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΌΛΟΙ! Τι να πείτε σε έναν άνθρωπο που πάσχει από καρκίνο

Το να πας στο νοσοκομείο και να δεις έναν άνθρωπο που έχει καρκίνο, θέλει δύναμη Περισσότερη δύναμη όμως χρειάζεται εκείνος που δίνει μια μάχη από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν - τη μάχη για τη ζωή.



Ντροπή! Καρκινοπαθείς στην αναμονή για την έναρξη της ακτινοθεραπείας

Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις απαράδεκτες αναμονές στην έναρξη της ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών.



Από το κακό στο χειρότερο η Υγεία: Εκτός ακτινοθεραπείας 13.000 καρκινοπαθείς!

Τις ελλείψεις σε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και την «οδύσσεια» των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία, καταγράφει έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).