Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

καρκινογονο



Θα πούμε αντίο στις τηγανητές πατάτες; Είναι καρκινογόνες λέει η ΕΕ

 Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, το ακρυλαμίδιο μπαίνει στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το καρκινογόνο συστατικό βρίσκεται σε αρωματικά κεριά και καθαριστικά

Μην παραλείπετε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε ώστε να αποφύγετε το επικίνδυνο συστατικό.



Το μπέικον είναι τόσο καρκινογόνο όσο και το κάπνισμα

Σε μία σοκαριστική ανακοίνωση πρόκειται σύντομα να προβεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία θα εξισώνει τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, με το τσιγάρο, αναφορικά με τη συμβολή τους στη δημιουργία καρκίνων.