Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Καρδιοπάθειες



Μελέτη: Τα βακτήρια στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Broad του MIT και του Χάρβαρντ και από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν πως τα βακτήρια στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.



Γενετική μετάλλαξη κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στην καρδιακή προσβολή

Η απώλεια ενός αρχαίου γονιδίου πριν από 2-3 εκατομμύρια χρόνια εξηγεί γιατί οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις καρδιακές προσβολές συγκριτικά με τα υπόλοιπα ζώα, σύμφωνα με νέα έρευνα που επικαλείται η Guardian. Για παράδειγμα οι χιμπατζήδες, που θεωρούνται εξελικτικοί μας πρόγονοι εμφανίζουν πολύ σπάνια τέτοια περιστατικά.



Πώς συνδέεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με το έμφραγμα και το εγκεφαλικό

Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Περίπου ένας στους επτά θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας εκτιμάται ότι οφείλεται στη μη επαρκή πρόσληψη φρούτων και ένας στους δώδεκα στην ανεπαρκή κατανάλωση λαχανικών, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.



Οι καφέδες δεν είναι τελικά τόσο επιβλαβείς για τις αρτηρίες

Σε αντίθεση με τα δεδομένα προηγούμενων ερευνών, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα η κατανάλωση καφέ δεν είναι υπεύθυνη για την πρόκληση σκλήρυνσης στις αρτηρίες και δεν επηρεάζει δυσμενώς το κυκλοφορικό σύστημα.



Άσχημα νέα για τους φίλους των αυγών - Δεν είναι και τόσο αθώα

Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο.



Τρώμε φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά και αρρωσταίνουμε σπανιότερα!

Όσοι τρώνε κάθε μέρα πολλές φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης), έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορες χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες και είναι γενικά πιο υγιείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).