Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

καρδιαγγειακα



Οι ξηροί καρποί βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα για τη σχέση των ξηρών καρπών με την υγεία της καρδιάς.


Φορητό σκανερ υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων

Ομάδα ευρωπαίων ερευνητών ανέπτυξε μια συσκευή πολλαπλών ακτινών λέιζερ που μπορεί να «διαβάσει» ζωτικής σημασίας σημάδια της καρδιάς, όπως το σκανερ των barcode στα σούπερ μάρκετ, επιτρέποντας σε έναν γενικό γιατρό να διαγνώσει εγκαίρως κάποια καρδιακή πάθηση ακόμα και σε ασθενείς χωρίς συμπτώματα.



Εμμηνόπαυση και καρδιαγγειακά: Τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τις γυναίκες

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή βοηθούν τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες να προστατευθούν από τη στεφανιαία νόσο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.



Οι γυναίκες με εξάψεις κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιαγγειακά

O εξάψεις, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, δεν επηρεάζουν απλώς την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Νέα μελέτη δείχνει ότι, ιδιαίτερα για τις νεότερες γυναίκες μέσης ηλικίας (ηλικίας 40-53 ετών), οι συχνές εξάψεις μπορούν να σηματοδοτήσουν αγγειακές δυσλειτουργίες που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή νόσο.



Ελαιόλαδο: Ασπίδα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα!

H συμβολή της μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου στην προάσπιση της υγείας είναι πλέον αποδεκτή από το σύνολο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.



Γυναίκες και καρδιαγγειακά: Τα γυναικολογικά προβλήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και στις γυναίκες, καθώς 1 στις 2 πεθαίνει λόγω καρδιολογικού προβλήματος.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις είναι σχεδόν δεκαπλάσιοι από τους θανάτους που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού.