Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καποδιστριας



«Καποδίστριας»: Μετά από πολλά εμπόδια, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Σμαραγδή

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τον «Καβάφη», τον «Ελ Γκρέκο» και τον «Καζαντζάκη», καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία μιας άλλης σπουδαίας προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Μόνο που η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη, στον δρόμο της προς την πραγματοποίησή της, βρήκε πολλά εμπόδια.



Ο πρώην Υπουργός στην εκκλησία για τον Ιωάννη Καποδίστρια..ΕΙΚΟΝΕΣ

Την Κυριακή 24η Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγίνης, Δοξολογία για την επέτειο της αφίξεως του πρώτου Κυβερνήτου, Ιωάννη Καποδίστρια και την ορκωμοσία του Βουλευτηρίου.
Ομίλησε ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος και παρέστησαν οι αρχές της Νήσου.



Ναύπλιο: Έκλεψαν τα δάχτυλα από το άγαλμα του Καποδίστρια

Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Για ακόμα μία φορά έγινε στόχος το άγαλμα, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο Ναύπλιο.

Στις 26 Αυγούστου του 2018 άγνωστοι έσπασαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί χέρι του αγάλματος του κυβερνήτη, το οποίο πρόπερσι είχε αποκτήσει και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια.



Παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος-ημερολογίου 2017 με τίτλο: "IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΣΙΣΤΡΙΑΣ ο άνθρωπος-ο διπλωμάτης-ο πολιτικός"

Το συλλεκτικό ιστορικό λεύκωμα-ημερολόγιο 2017 με τίτλο: IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΣΙΣΤΡΙΑΣ ο άνθρωπος - ο διπλωμάτης - ο πολιτικός, παρουσιάζει η Εταιρεία μελέτης έργου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και το βιβλιοπωλείο DESIGN.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου Λεωφ. Λαυρίου 99 στην Παιανία.



Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από μία έκθεση (Φωτό)

Ενα εικαστικό αφιέρωμα στον Έλληνα διπλωμάτη και πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια παρουσιάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.



Σαν σήμερα ο Καποδίστριας ίδρυσε το ταχυδρομείο

Σαν σήμερα για πρώτη φορά στο τότε νεοσύστατο ελληνικό κράτος δημιουργείται από μηδενική βάση η Ελληνική Ταχυδρομική Υπηρεσία.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία στις 24 Σεπτεμβρίου του 1828, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και τη Σύρο.