Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

καπνοι



Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από Χιλή και Αργεντινή

Οι καπνοί από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται επί μήνες σε δάση και περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο λατινοαμερικάνικων κρατών.



Πυκνός καπνός αυτή την ώρα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά

Πυκνός καπνός υπάρχει στο εσωτερικό του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο λιμάνι του Πειραιά, αυτή την ώρα.



Εικόνες καταστροφής: Βγάζουν καμένες νταλίκες από το γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»

Να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς κατάφεραν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες, στην τιτάνια μάχη που δίνουν με τις φλόγες αλλά και τον καπνό, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η εστία που σιγοκαίει ακόμη, κατά ορισμένες πληροφορίες, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. 



Καίγονται σπίτια στην μεγάλη φωτιά στην Κινέτα - Ολοκληρωτική καταστροφή

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων.

Πλάνα του ΣΚΑΪ εικονίζουν φλόγες να έχουν τυλίξει πολλά σπίτια, με απεσταλμένους του ΣΚΑΪ να αναφέρουν πως έχουν δει τουλάχιστον 25 έως 30 σπίτια και αγροικίες να έχουν πάρει φωτιά. Έχει επίσης καεί τμήμα ξενοδοχείου.



Αχαία: Αναφορές για πτώση αεροσκάφους στο Χελμό, λόγω έντονων καπνών

Αναστάτωση επικρατεί στην Πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή των Καλαβρύτων, μετά την κλήση για καπνό στο Χελμό και αναφορές για πτώση αεροσκάφους.

Η πυροσβεστική στην παρούσα φάση διαψεύδει την πτώση αεροσκάφους, όμως δύο οχήματά της και η ΕΜΑΚ σπεύδει στο σημείο, για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.



Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι: «Πνίγηκε» στους καπνούς το Μπουρτζ Χαλίφα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε υπό κατασκευή κτίριο του Ντουμπάι, κοντά στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του εμιράτου, γεμίζοντας πυκνό καπνό τον ουρανό πάνω από την καρδιά της πόλης.

Η οικοδομή που τυλίχτηκε στις φλόγες είναι δίπλα στο Dubai Mall και τον πύργο 63 ορόφων The Address Downtown Dubai, που υπέστη σοβαρές ζημιές και πάλι από φωτιά την Πρωτοχρονιά του 2015.