Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025 -

κανελονια



Παραδοσιακά κανελόνια με κιμά

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς

300 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml κόκκινο κρασί

400 ml τοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη



Κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υλικά

250 γρ. Κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1/2 κούπα ζεστό νερό

Για τον κιμά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 ml τοματοπελτέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Πεντανόστιμα κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υλικά

250 γρ. Κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1/2 κούπα ζεστό νερό

Για τον κιμά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 ml τοματοπελτέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα

250 γρ. Κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1/2 κούπα ζεστό νερό

Για τον κιμά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 ml τοματοπελτέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:

200 γρ. ντοματίνια