Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

καμηλοπάρδαλη



Ανάλυση DNA αποκαλύπτει ότι οι καμηλοπαρδάλεις αποτελούνται από τέσσερα είδη

Μία καινοτόμος γενετική ανάλυση αποκάλυψε ότι οι καμηλοπαρδάλεις ανήκουν σε τέσσερα διακριτά είδη, το καθένα με καταγωγή από μία διαφορετική περιοχή της Αφρικής. Τα είδη μάλιστα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο για παράδειγμα οι πολικές από τις καφέ αρκούδες.



Ο γρίφος της «ακέφαλης» καμηλοπάρδαλης! (Φωτό)

Αυτή την παράξενη φωτογραφία έβγαλαν τουρίστες ενώ βρίσκονταν σε σαφάρι στη Νότια Αφρική, με πρωταγωνίστρια μια καμηλοπάρδαλη που μοιάζει… ακέφαλη.

Ασφαλώς η καμηλοπάρδαλη έχει κεφάλι απλώς τη στιγμή της φωτογραφίας έσκυψε στο πλάι, διπλώνοντας τον τεράστιο λαιμό της.



Ανακαλύφθηκε εκπληκτικής ομορφιάς λευκή καμηλοπάρδαλη! (Φωτό)

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προέβησαν οι επιστήμονες στο εθνικό πάρκο Tarangire της Τανζανίας, καθώς εντόπισαν την μοναδική στον κόσμο λευκή καμηλοπάρδαλη.

Είναι μόλις 15 μηνών και εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, από τους επιστήμονες που εργάζονται στο Ινστιτούτο Άγριας Ζωής.



Δείτε την τραγική στιγμή μίας καμηλοπάρδαλης λίγο πριν πεθάνει


Μία καμηλοπάρδαλη σκοτώθηκε όταν ο οδηγός του φορτηγού στο οποίο βρισκόταν μαζί με ένα ακόμα ζώο, πέρασε από μία γέφυρα. Το περιστατικό που συνέβη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής συγκλόνισε όσους οδηγούς ήταν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο.