Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

καλοι



Πώς βγαίνουν οι κάλοι στα πόδια – Τι να προσέχετε στην αφαίρεσή τους

Οι ρόζοι και οι κάλοι στα πόδια είναι ενοχλητικοί και συχνά επώδυνοι χόνδροι, που σχηματίζονται στο δέρμα σε σημεία αυξημένης πίεσης, ή/και τριβής. Ο ιατρικός όρος για αυτήν την πάχυνση του δέρματος είναι υπερκεράτωση.
 


Ο Τσίπρας για το Eurogroup: Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» είναι το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ελληνικό ζήτημα και τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ώρα που αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της 3ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

 

 

Το σωστό πρωινό κάνει καλούς μαθητές

Πρόκειται για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όχι τυχαία, αφού είναι αυτό που ξυπνάει τον οργανισμό και δίνει ενέργεια για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα.

Στην περίπτωση των παιδιών, δε, που έχουν ανάγκη από πολλή ενέργεια για τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκονται στην ανάπτυξη, το πρωινό είναι αναγκαίο!



Καλύτεροι μαθητές τα τελειόμηνα μωρά

Τα παιδιά που γεννήθηκαν... με την ησυχία τους, κατά την 41η εβδομάδα της κύησης, έχουν αργότερα καλύτερες επιδόσεις στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν την 39η ή την 40ή εβδομάδα και πολύ περισσότερο σε σχέση με όσα γεννήθηκαν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα Aμερικανική επιστημονική έρευνα.