Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Καλαί



Πρόσφυγες έκλεισαν τον δρόμο με δέντρα και προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο

Νεκρός είναι ένας οδηγός φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο Α16 στην περιοχή του Καλαί, όταν πρόσφυγες έκλεισαν το δρόμο με τρεις κορμούς δέντρων.



Αγνοείται 1 στους 3 ανήλικους πρόσφυγες του Καλαί

Περίπου ένας στους τρεις ανήλικους πρόσφυγες που διέμεναν στον καταυλισμό της «Ζούγκλας» του Καλαί στην βόρεια Γαλλία και παρακολουθούνταν από μια οργάνωση υποστήριξης ανήλικων προσφύγων, αγνοείται έπειτα από την εκκένωση του καταυλισμού στις αρχές του μήνα.



Συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων στην ισοπεδωμένη πλέον «ζούγκλα» του Καλαί

Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ τουλάχιστον 100 ανήλικων προσφύγων στην ισοπεδωμένη πλέον «ζούγκλα» του Καλαί, η διάλυση της οποίας ολοκληρώθηκε μεν, αλλά στην περιοχή παραμένουν ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαμένουν προσωρινά σε οικίσκο του Κέντρου Προσωρινής Υποδοχής, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.



Διαλύθηκε εξολοκλήρου η «ζούγκλα» του Καλαί

Κατεδαφίστηκαν χθες τα τελευταία παραπήγματα που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη «ζούγκλα» του Καλαί, σηματοδοτώντας τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγκούπολης στη Γαλλία, η οποία βρισκόταν απέναντι από τις αγγλικές ακτές.  Πλέον όμως ένας καταυλισμός στο Παρίσι έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των γαλλικών αρχών.



Βούλιαξε το Παρίσι από μετανάστες από την «ζούγκλα του Καλαί» - 2.500 άτομα στους δρόμους

Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι κατά ένα τρίτο τουλάχιστον έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού μετά την εκκίνηση της επιχείρηση εκκένωσης της παραγκούπολης της «Ζούγκλας» του Καλαί.



Εκατό ανήλικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, έξω από τη «Ζούγκλα» του Καλαί

Περίπου εκατό νεαροί μετανάστες πέρασαν τη νύκτα τους σε περιοχή όμορη προς τη «Ζούγκλα» του Καλαί, όπως ονομάζεται η παραγκούπολη στη βόρεια Γαλλία, που εκκενώθηκε και κατεδαφίσθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή.