Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2025 -

ΚΑΓΙΑΝΑΣ



Στραπατσάδα (καγιανάς) μια καλοκαιρινή συνταγη που θα λατρέψετε

Το πιο εύκολο και αγαπητό φαγητό του καλοκαιριού. Αυγά με ντομάτα και φέτα, στραπατσάδα, καγιανάς ή κοσκοσέλα. Το φτιάχνουμε πολύ στα νησιά σε καθημερινή βάση, αλλά το συναντούμε και σε όλη την Ελλάδα με παραλλαγές

 



Καγιανάς: Η συνταγή του καλοκαιριού

Υλικά
4-5 αβγά

3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1-2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

ρίγανη, προαιρετικά

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.