Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 -

Journal of Agricultural and Food Chemistry



Γάλα στον καφέ η μήπως όχι; Πως επηρεάζεται το ρόφημα και τι συμβαίνει στον οργανισμό

Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάμειξη γάλακτος στον καφέ μπορεί να ενισχύσει τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. 

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες φλεγμονής περισσότερο απ’ ό,τι ο σκέτος καφές.

Τι διερεύνησε η μελέτη;