Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ιθάκη



Ιθάκη - Το όμορφο νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα

Σχεδόν δέκα χρόνια πήρε στον Οδυσσέα να επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί, την Ιθάκη. Κι αν ο Καβάφης στο σπουδαίο του ποίημα «Ιθάκη» αναφέρει ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, στην περίπτωση του νησιού αυτού έχει και ο προορισμός σημασία.

Γιατί σαν αντικρύσεις τις φυσικές του ομορφιές που απλώνονται στα πόδια σου, θα αισθανθείς ως άλλος… Οδυσσέας.



Ιθάκη: Ταξίδι στο όμορφο νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα

Σχεδόν δέκα χρόνια πήρε στον Οδυσσέα να επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί, την Ιθάκη. Κι αν ο Καβάφης στο σπουδαίο του ποίημα «Ιθάκη» αναφέρει ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, στην περίπτωση του νησιού αυτού έχει και ο προορισμός σημασία. Γιατί σαν αντικρύσεις τις φυσικές του ομορφιές που απλώνονται στα πόδια σου, θα αισθανθείς ως άλλος… Οδυσσέας.



Μητσοτάκης για διάγγελμα Τσίπρα: Λέει πάλι ψέμματα και διχάζει τους Έλληνες

Για «ψευτικό συμβολισμό της Ιθάκης» και για «ψεύτικα γεγονότα» όπως έγινε με την τραγωδία στο Μάτι, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργoύ για την έξοδο από το μνημόνιο.



Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες την στιγμή του διαγγέλματος στην Ιθάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στο νησί της Ιθάκης την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το διάγγελμά του.



Οι «μεταμνημονιακοί» περίπατοι Τσίπρα στην Ιθάκη

Μυστικοπάθεια άνευ προηγουμένου επικράτησε το διάστημα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε το πρωί στο νησί με ελικόπτερο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, μεταδόθηκε το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του, και εν συνεχεία έκανε τον πρώτο «μεταμνημονιακό περίπατο» όπως είπε ο ίδιος.



Η ενοχλητική μύγα στο διάγγελμα Τσίπρα

Στα μισά του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων εμφανίστηκε ένας απρόσκλητος επισκέπτης.