Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ιταλική κυβέρνηση



Θα ξανακάνω τα ίδια με το Diciotti επιμένει ο Σαλβίνι

Στις επόμενες κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματικό φεστιβάλ, και δήλωσε ανυποχώρητος για τη στάση του στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών.



Τραμπ: Οικονομική στήριξη στην ιταλική κυβέρνηση για να χτυπήσει την Ευρώπη

Οικονομική στήριξη στην ιταλική κυβέρνηση, σε περίπτωση που προχωρήσει τη μετωπική σύγκρουση με την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα.



Η ιταλική κυβέρνηση στρέφεται κατά της διαχειρίστριας εταιρείας της γέφυρας

Χωρίς σταματημό, μέσα σε μία άμορφη μάζα από τσιμέντο και σίδερα,  αναζητούσαν όλη τη νύχτα επιζώντες οι Ιταλοί διασώστες, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας που συνδέει τη Γένοβα με τη Νότια Ιταλία. Μία νέα ανακοίνωση της αστυνομίας αναθεωρεί τον αριθμό προς τα κάτω - στους 38 από τους 39. Σε κάθε περίπτωση, 16 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων εννέα σε κρίσιμη κατάσταση.



Η κυβέρνηση Κόντε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία

Η ιταλική κυβέρνηση εξασφάλισε 171 ψήφους υπέρ, έναντι 117 κατά, ενώ 25 γερουσιαστές δήλωσαν αποχή.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα κληθεί να ξεπεράσει και το τελευταίο «εμπόδιο», καθώς θα κληθεί να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης και της κατώτερης βουλής.



Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Τζουζέπε Κόντε

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε καλέσει για τις 17:30 (τοπική ώρα) τον καθηγητή Τζουσέπε Κόντε στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

Του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, παρά το θέμα που προέκυψε χθες, με ιταλικές και ξένες εφημερίδες που αναφέρονταν σε ανακρίβειες του βιογραφικού του σχετικά με τις μεταπτυχιακές του σπουδές.



Τη διάσωση δύο τραπεζών αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση

Με έγκριση ειδικού νομοθετικού διατάγματος, η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι επικύρωσε σήμερα το απόγευμα την απόφαση διάσωσης των δυο τραπεζών της περιοχής Βένετο που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν. Πρόκειται για την Λαϊκή Τράπεζα της Βιτσέντα και την Veneto Banca.