Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

ιστοριεςΙστορίες ανθρώπων: Η κυρά του λιμανιού της Μεγίστης

Κάθε πρωί παίρνει την καρέκλα της και κάθεται δίπλα στη θάλασσα, στο γραφικό λιμανάκι του Καστελόριζου με τα επιβλητικά, λουσμένα με χρώματα και φως, αρχοντικά. Τα σπουργίτια την περιμένουν στο ίδιο σημείο, γνωρίζουν ότι είναι συνεπής στο ραντεβού της, την ίδια ώρα θα είναι εκεί για να τους δώσει τροφή.Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 1805 – 1875

Δανός συγγραφέας και ποιητής, πασίγνωστος σ’ όλο τον κόσμο για τα παραμύθια του. Γιος ενός παπουτσή και μιας πλύστρας, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen) γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 στην πόλη Οντένσε. Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια και έκανε διάφορες δουλειές για να τα φέρει βόλτα αυτός και η μητέρα του.Ιστορίες από την παλαιά Αθήνα: Πώς αντιλαμβάνονταν τότε τη ζέστη

Πιστέψτε με πως τη στιγμή αυτή, ενώ απέχουμε πολύ από του να σημάνη το προ πολλού σταματημένο ρολόϊ της Μητροπόλεως την μεσημβρίαν και παρ’ όλο το τεχνικό δρόσισμα που μου προσφέρει το βαντιλατέρ του γραφείου μου, έχουν θολώσει τα μάτια μου από την ζέστη.

 

Εξι παράξενες αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Χριστούγεννα

Aν νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, κάνεις λάθος! Εντυπωσίασε τους φίλους σου λέγοντάς τους 6 άγνωστες αλήθειες για τις γιορτές που πλησιάζουν!

Η 25η Δεκεμβρίου ήταν παγανιστική τελετήΤρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (φώτο)

14 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών την περασμένη Πέμπτη, εκ των οποίων 13 νεκροί στην Λας Ράμπλας, 1 στην Καμπρίλς.