Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ισλαμικό Κράτος



Ο Ερντογάν συνέλαβε την σύζυγο, την αδελφή και τον γαμπρό του νεκρού ηγέτη του ISIS

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι συνελήφθη η σύζυγος του νεκρού αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με την dailysabah. 



Ο «καθηγητής» το νέο πρόσωπο του τρόμου

Μετά την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, διάδοχός του στην κεφαλή της τρομοκρατικής οργάνωσης χρίσθηκε ο Χατζί Αμπντουλάχ αλ Αφάρι.

Σύμφωνα με το Newsweek, το ISIS όρισε νέο ηγέτη.



Μαρτυρία: Με ελικόπτερα η επίθεση των Αμερικανών που σκότωσε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Για "μια επιτυχημένη και ιστορική επιχείρηση, αποτέλεσμα της συνεργασίας σε επίπεδο πληροφοριών με τις ΗΠΑ" έκανε λόγο την Κυριακή ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Μάζλουμ Άμπντι σε μια προφανή αναφορά στο θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε αμερικανική επιχείρηση στη ΒΔ Συρία.



Συνέλαβαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου, σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης στο έδαφος της τελευταίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται τους αντάρτες Χούτι.



Έφηβος σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο Πλόβντιβ

Η βουλγαρική Αστυνομία συνέλαβε έναν έφηβο, τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι είναι προσήλυτος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στην πόλη Πλόβντιβ, την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα φέτος, καθώς φέρεται να σχεδίαζε να διαπράξει βομβιστική επίθεση.



Σρι Λάνκα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500 άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το AΜΑQ.

H οργάνωση δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.