Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ισχυρός σεισμός 6



Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Φίτζι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνησε τα νησιά Φίτζι.

Σύμφωνα με το U.S. Geological Survey ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 08:12 το πρωί (ώρα GMT) περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμπάσα και είχε εστιακό βάθος 567,38 χλμ.



Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Κίνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε 200 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της πόλης Κουανγκιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στις Φιλιππίνες, στο νησί Λέιτε. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 138 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Τσέμπου και 580 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μανίλα.



Ισχυρός σεισμός 6,7 ρίχτερ ανοικτά της Γουατεμάλας

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Πόλη της Γουατεμάλας και στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το αμερικανικό Γεωφυσικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως το μέγεθος της δόνησης ήταν 6,7 βαθμοί και σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Γουατεμάλας.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Σαλβαδόρ δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.



Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Γουατεμάλα

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) στην Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο η δόνηση είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της περιοχής Ταχουμούλκο στην Γουατεμάλα, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.



Ισχυρός σεισμός 6,1 - 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28, με το επίκεντρό του να τοποθετείται 35 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, δηλαδή στο τρίγωνο Μυτιλήνης, Χίου και τουρκικών παραλίων.