Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΗΣΑΠ



Κομισιόν: Ενέκρινε επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση 14 συρμών του ΗΣΑΠ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την ανακαίνιση 14 συρμών της γραμμής 1 του μετρό της Αθήνας («ηλεκτρικός»), η οποία συνδέει τον Πειραιά με την Κηφισιά.



ΗΣΑΠ: Δείτε πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των συρμών

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η ΣΤΑΣΥ, το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά (ΗΣΑΠ).



ΗΣΑΠ: Άτομο εισήλθε στη σήραγγα στο Μοναστηράκι

Άγνωστο άτομο εισήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σήραγγα στο σταθμό Μοναστηράκι. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, το συγκεκριμένο άτομο κινείται προς τον σταθμό Ομόνοια.

Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να μην προκληθεί ηλεκτροπληξία.

Η κίνηση των συρμών γίνεται προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς - Ταύρος και Αττική - Κηφισιά.



ΗΣΑΠ: Αλλαγή στο ωράριο την Κυριακή λόγω έργων

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα «Κηφισιά - Ειρήνη», λόγω τεχνικών εργασιών.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, η εν λόγω αλλαγή οφείλεται σε προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τη νύχτα του Σαββάτου, 16/11/2019, έως το πρωί της Κυριακής, 17/11/2019.



Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ την Παρασκευή

Η στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή της για τη στάση εργασίας η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: «Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.



Αστυνομικοί θα φρουρούν το μετρό και τον ΗΣΑΠ

Τη φύλαξη σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ αναμένεται να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται κατά των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Ως αντάλλαγμα θα λάβει την παροχή δωρεάν μετακίνησης των ενστόλων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.