Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ιούδας



Όταν η Παναγία συνάντησε τη Μάνα του Ιούδα!

Η στιγμή που η Παναγία συναντά τη μάνα του Ιούδα είναι συγκλονιστική. Η μάνα Παναγία πενθεί για τον Θεάνθρωπο γιο της κι η μάνα του Ιούδα πενθεί για τον προδότη γιο της.

Με αργό το βήμα η Παναγιά, με αμέτρητο τον πόνο, την νύχτα από τον Γολγοθά κατέβαινε με μόνο, τον Ιωάννη πλάι της μες στο σκοτάδι εκείνο και οι πέτρες ανατρίχιαζαν στον μυστικό της θρήνο.



Σε ποια χωριά των Χανίων θα «κάψουν» Ερντογάν αντί για Ιούδα

Το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης, θα...τηρήσουν και σήμερα οι κάτοικοι των Στερνών στο Ακρωτήρι και της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά.



Πόσα ευρώ ήταν τα τριάκοντα αργύρια που πήρε ο Ιούδας για να προδώσει το Χριστό;

Τη Μεγάλη Πέμπτη, πριν πολλά πολλά χρόνια, καταβλήθηκε το πιο διάσημο ποσό στην ιστορία της ανθρωπότητας: η αμοιβή του Ιούδα έναντι της προδοσίας στον Ιησού Χριστό.

Τα «τριάκοντα αργύρια» στα οποία αναφέρεται η Καινή Διαθήκη ακούγονται σαν μικρό ποσό. Και σίγουρα, αν υπολογίζει κανείς ότι με αυτά πουλήθηκε μια ζωή. Ήταν όμως όντως λίγα τα λεφτά;



Μεγάλη Πέμπτη – Ο Μυστικός Δείπνος

Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ’ εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.



Ιούδας παίκτης του Survivor

Το Survivor δεν έχει γίνει μόνο τηλεοπτική συνήθεια αλλά επηρεάζει την καθημερινότητά μας

Τουλάχιστον αυτό έγινε σε χωριό της Κρήτης, όπου κάθε χρόνο σε αρκετές εκκλησίες του νησιού τηρήθηκε η παράδοση που συνδυάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με το κάψιμο του Ιούδα.



O μεγαλύτερος Ιούδας όλων των εποχών στην Κρήτη

Οι κάτοικοι στα Καθιανά Ακρωτήριου έβαλαν στόχο να φτιάξουν τον μεγαλύτερο Ιούδα στα Χανιά κυριολεκτικά για ρεκός Γκίνες!

Σύμφωνα με το flashnews από νωρίς κάτοικοι του χωριού, μικροί και μεγάλοι με μεγάλη όρεξη άρχισαν να συγκεντρώνουν ξύλα και κλαδιά στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία στα Καθιανά Ακρωτηρίου.