Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ιος Ζίκα



Έξαρση του ιού Ζίκα στην Ινδία με 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Έξαρση του ιού Ζίκα αναφέρθηκε στην Ινδία, όπου καταγράφηκαν 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα τον περασμένο μήνα, ανάμεσά τους και 22 έγκυες, στο δυτικό κρατίδιο Ρατζαστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.



Ταϊλάνδη: Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα του ιού Ζίκα

Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα του ιού Ζίκα στην κεντρική Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου, η οποία γέννησε αργότερα χωρίς επιπλοκές, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο δημόσιας υγείας της Ταϊλάνδης.



Ο ιος Ζίκα μπορεί να μεταδοθεί και από τα δάκρυα

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να φθάνει στα μάτια και να τα μολύνει, όπως έδειξαν πειράματα με ποντίκια. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί μερικοί ασθενείς με Ζίκα τυφλώνονται.



41 κρούσματα του ιού Ζίκα επιβεβαίωσαν οι αρχές στην Σιγκαπούρη

Την επιβεβαίωση 41 μεταδιδόμενων κρουσμάτων του ιού Ζίκα, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης και το υπουργείο Υγείας της πόλης-κράτους.



Ο ιός Ζίκα είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Ο ιός Ζίκα αλλά και ο βασικός ξενιστής του, το κουνούπι, μπήκαν στο μικροσκόπιο των ειδικών σε θέματα Λοιμώξεων, Ταξιδιωτικής Ιατρικής, Βιολογίας και Εντομολογίας, στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης» του Ιδρύματος.



Βραζιλία: Δεν θα αναβάλουν τους Ολυμπιακούς αγώνες εξαιτίας του ιου Ζίκα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας σε συννενόηση με την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα υπάρξει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του ιου Ζίκα, που είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν τον Αύγουστο.