Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ιοι



Προσοχή για επικίνδυνο ιό στα κινητά - Δείτε τις εφαρμογές που πρέπει να σβήσετε

Το malware στις μέρες μας, βρίσκει πολλούς τρόπους προκειμένου να εισέλθει στη συσκευή μας, με έναν εξ αυτών να είναι και οι εφαρμογές.

Ο λόγος αυτή τη φορά για το επικίνδυνο Joker malware.

Είναι τόσο διαδεδομένο και επικίνδυνο που η εταιρεία κυβερνοασφαλείας Zcaler έχει μια ομάδα αποκλειστικά για την έρευνα αυτής της απειλής.



Σημαντική μελέτη δείχνει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η διάδοση επικίνδυνων ιών

Μεταξύ του 2013 και του 2016, η Δυτική Αφρική υπέστη το σοβαρότερο ξέσπασμα του Ebola που καταγράφηκε ποτέ. Στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, συνολικά 29.000 ασθενείς διαγνώστηκαν με την ασθένεια. Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι δεν επιβίωσαν.



Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς επιδημίες

«Οι στρατηγικές επενδύσεις στα συστήματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με τις βελτιωμένες δυνατότητες πρόβλεψης, ετοιμότητας και αντίδρασης, μπορούν να μας βοηθήσουν στην αποστολή μας για έναν κόσμο χωρίς επιδημίες», δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάϊ.



Ερευνητές ανακάλυψαν πώς οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται γρήγορα

Αμερικανοί ερευνητές ανέδειξαν έναν μηχανισμό που βοηθά τους ιούς της γρίπης να μεταλλάσσονται γρήγορα, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης της γρίπης. 

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του eLife, επειδή οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται ταχέως, τα εμβόλια κάθε χρόνο πρέπει να ανασχεδιάζονται κάθε χρόνο. 



Επιστήμονες προειδοποιoύν: Έτοιμες να ξυπνήσουν θανατηφόρες ασθένειες!

Την κινητοποίηση της ερευνητικής και ιατρικής κοινότητας ζητούν επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο, για το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική.



Ποια πράγματα πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσω στη λίστα με τα πρέπει.». Αλλά εμπιστευτείτε μας, αν όντως πλένετε κάθε μέρα τα παρακάτω πράγματα, θαδείτε μεγάλη διαφορά στο νοικοκυριό του σπιτιού σας.

Πετσέτες χεριών