Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

intel



Οι ΗΠΑ ενισχύουν την Intel με 20 δισ. δολάρια – Το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε σήμερα ένα πακέτο αρωγών και επιχορηγήσεων ύψους σχεδόν 20 δισ. δολαρίων για να επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Intel να αυξήσει την παραγωγή της.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη μάχη εναντίον της ισχύος της Κίνας σ’ αυτή την κρίσιμης σημασίας βιομηχανία.



Τρίτο σοβαρό κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel

Ερευνητές εντόπισαν ένα ακόμη σοβαρό κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ για να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες. Το νέο κενό με την ονομασία Foreshadow είναι το τρίτο μετά τα Spectre και Meltdown, που είχαν ανακαλυφθεί φέτος τον Ιανουάριο.



«Αλμα» της Intel στην αυτόνομη οδήγηση με εξαγορά 15 δισ. δολαρίων

Η Intel ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας συστημάτων αυτόνομης οδήγησης Mobileye έναντι 15,3 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία μπορεί να βάλει με αξιώσεις τον αμερικανικό γίγαντα των ημιαγωγών στον «πόλεμο» για την προμήθεια των συστημάτων αυτών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.



Πέθανε ο Andy Grove της Intel. Ο θάνατος που συγκλόνισε τον κόσμο της τεχνολογίας

Ο CEO και συνιδρυτής της Intel, Andy Grove, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Ο Andy Grove ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και βοήθησε με τις ιδέες και τις απόψεις του να έρθουμε στη σημερινή εποχή της πληροφορικής.

 



Καθαρά κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Intel

Καθαρά κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Intel κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2015.
 
Πρόκειται για κέρδη 0,64 δολαρίων ανά μετοχή έναντι 0,66 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,59 δολαρίων ανά μετοχή.
 



Skylake: Νέας γενιάς επεξεργαστές από την Intel

Τη νέα σειρά επεξεργαστών της, υπό την κωδική ονομασία Skylake, που «στοχεύουν»...στα πάντα, από μηχανήματα με gaming προσανατολισμό μέχρι υπολογιστές μεγέθους USB stick, λάνσαρε η Intel.