Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ηνωμενα αραβικα εμιρατα



Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Μεγάλη φωτιά στο Ατζμάν

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Ατζμάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από ιρανική υπαίθρια αγορά, στις 18:30 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το σημείο βρίσκεται κοντά σε τοπικό νοσοκομείο καθώς και σε αγορά φρούτων και λαχανικών, στη βιομηχανική ζώνη.



Το πιο ακριβό νησί στον κόσμο βάζει πωλητήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πωλητήριο έβαλε ένα ιδιωτικό νησί με έκταση 660 στρεμμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όποιος επιθυμεί να το διεκδικήσει, θα πρέπει να έχει στο πορτοφόλι του το αστρονομικό ποσό των 462 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νησί προσφέρει ιδιωτικές παραλίες, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και εκπληκτική θέα στην Αραβική Χερσόνησο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.



Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ελεύθερος ο Βρετανός ακαδημαϊκός μετά τη χάρη που του απονεμήθηκε

Ελεύθερος αφέθηκε ο Βρετανός διδακτορικός φοιτητής Μάθιου Χέτζις, λίγο αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του απένειμαν χάρη. 

Ο Χέτζις είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία



Εβδομάδα Πολιτισμικού Διαλόγου ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συναντά το Zayed University, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε μία συνεργασία με αντικείμενο την προβολή του Πολιτισμού των δύο χωρών.

ρεπορτάζ Γιωργίνα Σβάρνα



Ο 14χρονος «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης που καθήλωσε το κοινό

Ένας ανήσυχος 14χρονος, ο Tanmay Bakshi, ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Φόρουμ για την Κυβερνητική Επικοινωνία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς είναι ο νεότερος στον κόσμο ειδικός πάνω στον τομέα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.



Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν εγγυήσεις από το Κατάρ για να υπάρξει επαναπροσέγγιση

Κλίμα ψυχρού πολέμου στον αραβικό κόσμο προκαλεί η κίνηση των σουνιτικών καθεστώτων να βάλουν στον «πάγο» το Κατάρ, με τη δικαιολογία πως ενισχύει την τρομοκρατία, κάτι που αποκαλύπτεται και από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 1 δισ. δολάρια λύτρα, που πλήρωσε το Κατάρ σε τζιχαντιστές για ομήρους.