Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιμία



Το ελληνικό κράτος ζητεί χρήματα από τον «βοσκό των Ιμίων»

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος έφυγε χθες από τη ζωή στα 94 του έτη. Μια βάρκα μετέφερε χθες το πρωί από την Ψέριμο στην Κάλυμνο, την σορό του «βοσκού των Ιμίων», ενός Έλληνα που για δεκαετίες διατηρούσε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.



Τούρκοι Κομάντος: «Είμασταν έτοιμοι και να πεθάνουμε για τα Ίμια»

Έτοιμοι και να πεθάνουν, δηλώνουν ότι ήταν οι Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια πριν 23 χρόνια, το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Μιλλιέτ», η οποία δημοσιεύει πρωτοσέλιδα το επετειακό αυτό αφιέρωμά της με τίτλο “Τα Ίμια είναι ψυχή”.



Κρίση των Ιμίων: Ένας Ναύαρχος που έζησε τη κρίση αναλύει τα λάθη και τις παραλείψεις

Σαν σήμερα το 1996, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Χουριέτ" στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.



Με φωτογραφία από τα Ίμια αποχαιρέτησε ο Καμμένος

Με μια φωτογραφία πάνω απο τα Ιμια και το στεφάνι στα χέρια επέλεξε να αποχαιρετήσει ο Πάνος Καμμένος την κυβέρνηση. Την φωτογραφία ανέβασε στο τουίτερ αλλά δεν είχε και πολύ καλά σχόλια από τους σχολιαστές του οι οποίοι ανάρτησαν ειρωνικά σχόλια.



Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν: Ο ελληνικός στρατός δεν πλησιάζει στα Ιμια

Τα τουρκικά ΜΜΕ «πανηγυρίζουν» ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει στα Ιμια, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς.

«Οι Ελληνες δεν πλησιάζουν στα Ιμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.



Κοτζιάς: "Η Τουρκία παίρνει και εξοπλισμούς εισβολής σε τρίτες χώρες"

Είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων στην Ελλάδα αναφέρει σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς.