Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ημέρα μνήμης



Διπλή ημέρα μνήμης στην καστροπολιτεία του Μυστρά

 

Ημέρα τιμής και μνήμης η 29η Μαΐου, με τον Ελληνισμό να ενθυμείται την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς και να τιμά την ηρωική θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της Βασιλίδας των Πόλεων.



Όλη η Ελλάδα θυμάται τη γενοκτονία των Ποντίων την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και την ώρα που οι Έλληνες, σύσσωμοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, θυμούνται τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει προκλητική ανακοίνωση στην οποία μιλά για φρικαλεότητες από πλευράς της Ελλάδας, που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.



Ημέρα μνήμης σε Ζαχάρω και Αρτέμιδα

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη «μαύρη» ημέρα που 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη μνήμη των 25 θυμάτων που πέθαναν λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα θα τελέσει σήμερα το πρωί το καθιερωμένο μνημόσυνο, στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα Ζαχάρως.



Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Η Βουλή τίμησε τους Ελληνες Εβραίους

«Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», η σημερινή και η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν την ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και όσους με αλληλεγγύη και αυταπάρνηση έσωσαν συμπολίτες τους από τον θάνατο.



ΣΥΡΙΖΑ: Οφείλουμε σήμερα να θυμόμαστε τους Έλληνες Εβραίους

Το δικό τους μήνυμα για την σημερινή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στέλνουν τα πολιτικά κόμματα.