Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ηλεκτρονικό εισιτήριο



Οι 6 σταθμοί του ΗΣΑΠ που έχουν ακόμα ανοιχτές τις μπάρες

Στη νέα εποχή μπαίνουν σιγά σιγά, αν και με πολλές και τρανταχτές αδυναμίες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι πύλες σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 2 και 3 του Μετρό έχουν κλείσει ενώ ανοιχτές παραμένουν οι μπάρες σε ορισμένους σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Οι σταθμοί του ΗΣΑΠ που έχουν ακόμα ανοιχτές τις μπάρες είναι οι εξής:

Πειραιάς

Μοναστηράκι



Έναρξη λειτουργίας οnline εισιτηρίων για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα (19.07.2018) την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.



Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Ξεκινά η έκδοση και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι πλήρως διαλειτουργικό και θα επικυρώνεται στις πύλες του προαστιακού, του μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων.

Οι επιβάτες θα προμηθεύονται το ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα εκδοτήρια της εταιρείας στην Αττική, ενώ αυτό θα μπορεί να αποθηκεύει προϊόντα κομίστρου τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Προαστιακό) όσο και του ΟΑΣΑ.



Προσέξτε: Κλείνουν οι πύλες σε μετρό και ηλεκτρικό

Στην τελική ευθεία εισήλθε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφού εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου κλείνουν σταδιακά οι πύλες σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού.

Ο προγραμματισμός, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, είναι ο εξής:



Τον Μάιο ξεκινά το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους

Το δρόμο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους άνοιξε η υπογραφή τη σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα τεθεί σε λειτουργία το μήνα Μάιο. 



Πρώτη σοβαρή δοκιμή για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν οι πύλες σε τέσσερις σταθμούς

Σε μόλις τέσσερις από τους 40 σταθμούς του μετρό θα κλείσουν  σταδιακά από σήμερα οι πύλες για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με τον ΟΑΣΑ να  επιλέγει την συνταγή της δοκιμαστικής εφαρμογής προκειμένου να αποφύγει δυσλειτουργίες αλλά και νέα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.