Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ικ



Ιράκ: Στα χέρια του στρατού ένας από τους τελευταίους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους

Την ανακατάληψη - μέσα σε μερικές ώρες - της τελευταίας πόλης του Ιράκ που τελούσε υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράουα, στην τεράστια ερημική επαρχία Αλ-Άνμπαρ, που συνορεύει με τη Συρία, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.



Χεζμπολάχ: Ο ηγέτης του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, εθεάθη στη Συρία

Mέσο ενημέρωσης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι ο σκιώδης ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, η τύχη του όποιου αγνοείται εδώ και μήνες, βρίσκοταν στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του.



Υεμένη: 25 νεκροί από την επίθεση στο Άντεν

Τη λήξη της επίθεσης και της ομηρείας στο Άντεν ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης. Στόχος ήταν το αρχηγείο της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο, να του βάλουν φωτιά και να κρατήσουν ομήρους.



Λιβύη: Παρούσα η ισλαμιστική απειλή παρά την εκδίωξη του ΙΚ

Καθώς κατέρρευσαν οι τελευταίες άμυνες του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στη Λιβύη, τη Σύρτη, δεκάδες γυναίκες και παιδιά που είχαν χρησιμοποιηθεί σαν ανθρώπινες ασπίδες έκαναν σταστισμένοι την εμφάνισή τους από τα ερείπια της πόλης.



Γιλντιρίμ: Οι αρχές δεν μπορούν να επαληθεύσουν αν ο βομβιστής ήταν παιδί ή ανήκε στο ΙΚ

Οι τουρκικές αρχές δεν βρίσκονται ακόμη σε θέση να εξακριβώσουν ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι σε μια γαμήλια γιορτή στη Γκαζιάντεπ το Σαββατοκύριακο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 54 ανθρώπους, ούτε εάν ο δράστης της ήταν πράγματι ένα παιδί, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.



ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός ήταν υπεραισιόδοξος όσον αφορά τον αγώνα κατά του ΙΚ

Μια έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ η οποία εκδόθηκε σήμερα τονίζει ότι η ανάλυση που είχε κάνει η Κεντρική Διοίκηση (σ.σ.