Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιησού



Η άσκηση της προσευχής του Ιησού: Η Αθωνική παράδοση

Στο κεφάλαιο αυτό θα αποπειραθώ να εκθέσω όσο γίνεται συντομότερα τις πιο ουσιώδεις απόψεις για την προσευχή του Ιησού, της μεγάλης αυτής ασκήσεως της καρδίας, καθώς και την πλέον υγιαίνουσα διδασκαλία για την άσκηση αυτή την οποία συνάντησα στο Άγιο Όρος. 



Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα: Τα λεπτά, οι ώρες και τα γεγονότα πριν την Σταύρωση του Κυρίου

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι μεγάλα, σπουδαία, κοσμοϊστορικά και κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!



Aρχαιολογικά ευρήματα ρίχνουν φως στην καθημερινότητα των Άγιων Τόπων την εποχή του Ιησού

Δεκάδες αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και παρουσιάστηκαν σήμερα από την Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ ρίχνουν λίγο περισσότερο φως και παρέχουν στους ιστορικούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινή ζωή κατά την εποχή του Ιησού.



Τι πρέπει να ξέρουμε για την Ιερά Σινδόνη που τύλιξε το σώμα του Ιησού;

Ήταν η Ιερά Σινδόνη, το σάβανο που τύλιξε το άψυχο σώμα του Χριστού και άφησε το αποτύπωμά του σώματός Του;
 
Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα για την προέλευση του λινού αυτού υφάσματος, ωστόσο οι έρευνες που έχουν γίνει για την Ιερά Σινδόνη, περιπλέκουν το κουβάρι των μύθων.