Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

ιχνη



Νέα έρευνα: Οι άνθρωποι έφτασαν στην Αμερική χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει πως τα αποτυπώματα ανθρώπων που βρέθηκαν προ ετών στο Νέο Μεξικό είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί στην αμερικανική ήπειρο.

Τα ίχνη που βρέθηκαν στην όχθη μιας αποξηραμένης λίμνης, έγιναν πριν από 21.000 με 23.000 έτη.



Ανακαλύφθηκαν «ίχνη» λίπους από το αρχαιότερο γνωστό ζώο

Μόρια λίπους σε απολίθωμα που ανήκει στο αρχαιότερο γνωστό ζώο, το οποίο έζησε πριν περίπου 558 εκατομμύρια χρόνια στη Γη, ανακάλυψε μία διεθνής επιστημονική ομάδα.



Πώς έφτασαν στα ίχνη της Combat 18: Το ανώνυμο τηλεφώνημα, ο αρχηγός και ο υπερκοριός

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική το Φεβρουάριο του 2017 σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης των ατόμων που κατηγορούνται για επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστων και μεταναστών.



Ραγδαίες εξελίξεις: Στα ίχνη του δολοφόνου του άτυχου 22χρονου στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν στη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε δύο ομάδες νεαρών, έπεσε νεκρός ένας 22χρονος.



Ίχνη από οκτώ ναυάγια εντοπίστηκαν στους Φούρνους

Ίχνη από συνολικά οκτώ ναυάγια, τα οποία χρονολογούνται από την κλασική περίοδο έως και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, εντοπίστηκαν κατά τη διάκεια της ενάλιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο αρχιπέλαγος των Φούρνων, από τις 9 ως τις 29 Ιουνίου, από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με την υποστήριξη του ιδρύματος R.P.M. Nautical Foundation.



Αποκάλυψη του αιώνα: Βρήκαν ίχνη της Ατλαντίδας

Μία ιστορία που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι αυτή της χαμένης Ατλαντίδας. Πρόσφατα ανακάλυψαν κάποια ευρήματα που αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μύθο.