Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



Ο Γέροντας Εφραίμ από την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την αμέριμνον μέριμνα

Για την απλότητα, την απονήρευτο διάθεση του ανθρώπου και την αμέριμνον μέριμνα (τι είναι αυτή και πώς επιτυγχάνεται) μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην τράπεζα της Μονής σήμερα το πρωί της Κυριακής (Γ’ Ματθαίου).  
 


Νέο βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού: «ἐν τῷ φωτί Σου ὀψόμεθα φῶς»

Οι εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εξέδωσαν έναν νέο τόμο με συλλογή ομιλιών του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ. Ένα έργο που αποτελεί μία αγιορειτική μαρτυρία της πορείας του ανθρώπου προς το φως του Θεού.



Σύναξη από τον Άθωνα με τον Γέροντα Εφραίμ και Ρουμάνους Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους και Νευρολόγους

 

Η τηλεόραση της Πεμπτουσίας www.pemptousia.tv  τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στις 19.30 (ώρα Ελλάδος), θα προβάλει ζωντανά τη διαδικτυακή σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό και Ρουμάνους Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους και Νευρολόγους, που διοργανώνει το Διαδικτυακό Περιοδικό «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ».



Συνάντηση του Γέροντα Εφραίμ με Νέους και Παιδιά – (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε την Διαδικτυακή Συνάντηση του Γέροντα Εφραίμ με Νέους και Παιδιά που διοργάνωσε το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.



Η διαδικτυακή Σύναξη από τον Άθωνα με τον Γέροντα Εφραίμ

 

Παρακολουθήσατε ζωντανά τη διαδικτυακή Σύναξη, που διοργάνωσε ο Όμιλος Pemptousia network και συγκεκριμένα το διαδικτυακό περιοδικό pemptousia.gr, με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό για τα μέλη των κοινωνικών δικτύων της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας «Ρομφαία».



Ο Γέρων Εφραίμ για τα Εισόδια της Θεοτόκου: «Γιορτάζει ο Ορθόδοξος Μοναχισμός»

 

Για το μήνυμα των Εισοδίων της Θεοτόκου που εορτάζεται σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο, μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, στους πατέρες, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.