Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ



Τρίμηνο μνημόσυνο για την Γερόντισσα Πανσέμνη στο Ρέθυμνο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης,, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.



Αίγινα: Eορτή της αποκατάστασης του ονόματος του Αγίου Νεκτάριου

Την αποκατάσταση του ονόματος του Αγίου Νεκτάριου εόρτασε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2022, η φερώνυμη Ιερά Μονή στην Αίγινα, όπως αναφέρει με μήνυμα της στον επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.



ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ – Στο μεγαλείο του Μετεωρίτικου τοπίου στέκει η Μονή της Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ – Ωσάν να αιωρείται μέσα στο μεγαλείο του Μετεωρίτικου τοπίου, ανάμεσα στις Μονές Βαρλαάμ και Αγίας Τριάδας, ευρίσκεται η Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου. Μέσα στην υποβλητική σιωπή και την μυστηριακή γαλήνη των προσευχών από τις Μοναχές στο Μοναστήρι, δοξολογείται εδώ και αιώνες το όνομα του Τριαδικού μας Θεού.



Ο Πρέσβης του Ισραήλ στο Άγιον Όρος

Ιερές Μονές του Αγίου Όρους επισκέφθηκε και περιηγήθηκε επί 4 ημέρες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι. Ο κ. Αμράνι έφτασε στο Περιβόλι της Παναγιάς την περασμένη Παρασκευή συνοδευόμενος από τον Ειδικό Απεσταλμένο για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού κ. Ευστάθιο Λιανό-Λιαντή.



ΙΜ Πέτρας: «Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, που βρέθηκε σε σπηλιά, σήμερα είναι σημείο αναφοράς στα Άγραφα»

Bορειοδυτικά της κοινότητας Καταφυγίου, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το δρόμο που οδηγεί από το Καταφύγιο προς τη λίμνη Πλαστήρα, ο επισκέπτης συναντά την ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.



Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χθες την Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο

Την χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ υποδέχτηκε χθες η ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πήλιο.