Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ιδιοκτήτες ακινήτων



Μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου: Πιστώνονται σήμερα 15,3 εκατ. € σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 137.049 ιδιοκτητών ακινήτων, ποσό συνολικού ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τον μήνα Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.



Οι παγίδες στη φορολογική δήλωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Νέα κόλπα επιστρατεύει φέτος η Εφορία προκειμένου να εντοπίσει πιθανούς φοροφυγάδες, κάνοντας όμως τη ζωή δύσκολη ακόμη και των φορολογουμένων που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

Ένα λάθος του φορολογουμένου που φιλοξενεί ένα φιλικό του πρόσωπο μπορεί να αποβεί καθοριστικό για τον φιλοξενούμενο οδηγώντας σε μπλοκάρισμα της υποβολής δήλωσης ή πρόσθετες επιβαρύνσεις.



Προσοχή: 2.000 ευρώ θα πληρώσουν ιδιοκτήτες ακινήτων

Συνεχίζει να αντιδρά ο τεχνικός κόσμος και να τονίζει πως η μελέτη στατικής επάρκειας είναι η «ύποπτη διάταξη» εντός του νόμου για τα αυθαίρετα, αφού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, υποχρεώνει ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών να τη συντάξουν, αν θέλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπαγωγής.



Φόρος υπεραξίας για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Αντιμέτωποι με έναν ακόμα φόρο θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2017, όταν και έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί ο «φόρος υπεραξίας» έπειτα από την διετή αναστολή του.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το φόρο, σύμφωνα με το newmoney.gr, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.