Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΙΑΤΡΙΚΟς ΣΥΛΛΟΓΟΣ



Ιατρικός Σύλλογος: Δεν προκύπτουν στοιχεία εναντίον της Θ. Κοινωνίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ αποσπάσματα πρακτικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου του μηνός Φεβρουαρίου 1988, σε απάντηση προς το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, υπό τα Θέματα: Θεία Μετάληψη και Σχετικά με τη δυνατότητα ή μη μεταδόσεως νοσήματος με τη Θεία Μετάληψη, όπου, καθώς αναφέρεται: «Σε σχέση με το ερώτημα δηλ.



Ιατρικός Σύλλογος για Πολάκη: Με νόμο που ψήφισε παραπέμπεται στο Πειθαρχικό

Απογυμνωμένος από ουσιαστικά επιχειρήματα αλλά με λόγο προβλητικό -για μια ακόμη φορά- επιχείρησε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για την πειθαρχική παραπομπή του μετά την αήθη συμπεριφορά του σε βάρος του ψυχίατρου και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.



Καμπανάκι από τον ΙΣΑ: Μέτρα ενόψει της εποχικής γρίπης ζητούν οι γιατροί

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εν όψει της επιδημίας γρίπης που αναμένεται τους επόμενους μήνες, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.



SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο: Ζητά μετρήσεις για την ποιότητα νερού - αέρα στο Μάτι

Λάθη διαρκείας από τους φορείς του τομέα Υγείας, τα οποία συνετέλεσαν στην έκταση που πήρε η εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά και εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο κατοίκους και εθελοντές, καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θέτοντας παράλληλα τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα για πράξεις και παραλείψεις. 

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ διαπιστώνει και ρωτά τους αρμοδίους: 



Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν Ιατρικός Σύλλογος και οδοντίατροι για το νέο ασφαλιστικό

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2017, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, «το θέμα της μείωσης των συντάξεων που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου».



Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Κίνδυνος επανεμφάνισης της ελονοσίας

Για κίνδυνο επανεμφάνισης της ελονοσίας στη χώρα, αν οι αρμόδιες αρχές δεν προχωρήσουν άμεσα σε συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης στους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει από τις 6 Απριλίου σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας , το ΚΕΕΛΠΝΟ, τ