Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

η1ν1



Αυτά είναι τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 – Πώς μεταδίδεται

Η γρίπη που ονομάστηκε Η1Ν1, οφείλεται σε έναν ιό που εμφανίστηκε το 2009 και προσβάλλει τους ανθρώπους.

Αρχικά, η γρίπη ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, γιατί ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα.



Μπορεί να πεθαίνει κανείς από γρίπη, εάν είναι εντελώς υγιής;

Δεκατρείς από τους 111 ανθρώπους, δηλαδή το 12%, από όσους έχασαν φέτος τη ζωή τους από τη φονική γρίπη Η1Ν1, δεν ήταν ούτε ηλικιωμένοι, ούτε βρέφη και δεν εμφάνιζαν κανένα πρόβλημα υγείας. Παρ' όλα αυτά ο οργανισμός τους δεν άντεξε τις επιπλοκές του ιού και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο κρεβάτι κάποιο νοσοκομείου.



Ηράκλειο: Νίκησε την γρίπη από τον ιό Η1Ν1 και βγήκε από την ΜΕΘ 7χρονος

Ο 7χρονος Νικόλας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠαΓΝΗ για ένα μήνα με τον ιό της γρίπης Η1Ν1 βγήκε και χάρισε ανακούφιση στην οικογένεια του. Ο Νικόλας είχε υψηλό πυρετό και δε μπορούσε να ανακάμψει καθώς μετά από ένα μηνά ο οργανισμός του ήταν εξασθενημένος.



Τέσσερα παιδιά σε καραντίνα για Η1Ν1 στην Πάτρα

Σε καραντίνα λόγω του ιού της γρίπης Η1Ν1 βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4 παιδιά, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, γεγονός που επιβεβαιώνει η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βασιλική Γεωργιοπούλου.



Ξανθός: Διακόσιες κλίνες ΜΕΘ κλειστές σε όλη τη χώρα

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας και της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1.



Νεκρό μωρό 9 μηνών από Η1Ν1 - Ανεξέλεγκτη η γρίπη - "Χτυπάει" όπου βρει

Άλλοι 5 θάνατοι από γρίπη σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - ανεβάζοντας σε 65 τον αριθμό των θυμάτων ενώ, όπως έγινε γνωστό, κατέληξε και το 9 μηνών αγοράκι, που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".