Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΧΥΤΑ



Επεισόδια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο ΧΥΤΑ Γραμματικού το βράδυ της Τρίτης με κατοίκους που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες που αντιδρούν στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού , είχαν τοποθετήσει αγροτικά και φορτηγάκια προκειμένου να μην περάσουν τα απορριμματοφόρα.



Σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα

Σήμερα το απόγευμα ξέσπασαν νέα σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, με αφορμή την κίνηση φορτηγών που όπως καταγγελουν οι κάτοικοι μετέφεραν σύμμεικτα απορρίμματα.

Περίπου στις 7.30 οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τον Περιφερειακό δρόμο. 



Χαμός στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Συμπλοκές και τραυματισμοί

Συμπλοκή κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, σημειώθηκε έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και έναν ελαφρύ τραυματισμό. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΧΥΤΑ για να αποτρέψουν την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν κεραμίδια εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.



Σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Φυλής

Σε λειτουργία μπήκε o  ΧΥΤΑ Φυλής. Οι γειτονιές αποφορτίζονται από τους συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων σταδιακά και, όπως διαβεβαιώνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, «με ορίζοντα πλήρους αποκατάστασης 2-3 ημερών».



XΥΤΑ Φυλής: Ουρές χιλιομέτρων τα απορριμματοφόρα, σταδιακή απομάκρυνση των σκουπιδιών

Με την αποκατάσταση του προβλήματος στον ΧΥΤΑ Φυλής, άρχισε η σταδιακή απομάκρυνση των σκουπιδιών που έχουν κάνει «βουνά» στους δρόμους της Αττικής, ενώ ουρές χιλιομέτρων το ένα πίσω από το άλλο σχηματίζουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους που οδηγούν στον ΧΥΤΑ, με τιους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά  για να αδειάσουν τα σκουπίδια.



"Πνίγεται" στα σκουπίδια η Αττική: Πάνω από 16.000 τόνοι απορρίμματα στους δρόμους

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι απορριμμάτων στοιβάζονται καθημερινά στους δρόμους της Αττικής καθώς συνεχίζει να υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από την περασμένη Δευτέρα.

Αιτία είναι το ρήγμα που προκλήθηκε στο νέο κύτταρο για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου, το οποίο έχει σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων.