Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

χρονων



Γαλλία: Από τριών χρονών υποχρεωτικά στο σχολείο τα παιδιά

Από τη σχολική χρονιά 2019, το νηπιαγωγείο δεν θα είναι πλέον προαιρετικό στη Γαλλία: ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να μειώσει από τα έξι στα τρία χρόνια την ηλικία από την οποία η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, ένα μέτρο συμβολικό που έχει κυρίως στόχο να αναγνωρισθεί η θέση του παιδικού σταθμού, καθώς σχεδόν όλα τα παιδιά πηγαίνουν ήδη σε παιδικό σταθμό απ' αυτή την ηλικία.



Ελληνίδα παρουσιάστρια αποκάλυψε πως είναι έγκυος στα 43 της χρόνια

Το καλοκαίρι παντρεύτηκε μυστικά και τώρα αποκάλυψε πως είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός δήλωσε πως στα 43 της χρόνια έμεινε έγκυος και σε λίγο καιρό γεννάει. 

 



Ένα αίνιγμα 7.000 ετών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων». Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή.

Το «αίνιγμα 7000 χρόνων» αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου.



Μπονσάι 391 χρόνων - Εχει «ζήσει» την επίθεση στη Χιροσίμα (Φωτό)

Το μπονσάι της οικογένειας Γιαμάκι είναι λίγο πιο ξεχωριστό από τα άλλα. Φυτεύτηκε το 1625 και είναι 391 ετών.



Γιατί παχαίνουμε όσο περνούν τα χρόνια; Ποια λύση υπάρχει;

Οσο περνούν τα χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να συσσωρεύουν κιλά. Αυτό συμβαίνει κυρίως για τον εξής λόγο: ο οργανισμός μας με την πάροδο των ετών έχει την τάση να μην απορροφά σε ικανοποιητικές ποσότητες τα φλαβονοειδή, θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες, που βρίσκονται στα λαχανικά.