Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Χριστοδουλος



Κυριακή των Μυροφόρων: Η Εκκλησία μας τιμά τις Πρεσβυτέρες – Τι έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος



Σαν σήμερα: Ενθρονίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος

Ο κατά κόσμον, Χρήστος Παρασκευαΐδης, και μετέπειτα αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1939 στην Ξάνθη και σπούδασε Νομική και Θεολογία. Ήταν διδάκτωρ Θεολογίας, μιλούσε τέσσερις γλώσσες και χειροτονήθηκε διάκονος σε ηλικία 22 ετών ετών, ενώ πρεσβύτερος, 4 χρόνια αργότερα, το 1965.



Tι «γνωρίζει» o αδελφός του μακαριστού Xριστόδουλου; - «Ξέρω ότι εξόντωσαν τον αδελφό μου - Τον έστειλαν στον θάνατο»

«Ο Χριστόδουλος ήταν η ελπίδα της Ελλάδας. Τον έστειλαν στον θάνατο. Η έγνοια του ήταν να μείνει η πατρίδα μας αλώβητη. Η πολιτική στην Ελλάδα θα ήθελε να έχει έναν Χριστόδουλο, αλλά δεν θα βρει. Ο αδελφός μου ήταν ασπίδα για την Ελλάδα. Εκανε ό,τι μπορούσε για το Μακεδονικό. Μέχρι εκεί που μπορούσε. Ηταν αρχηγός της Εκκλησίας.



«Μέχρι να μάθουμε την πραγματική αλήθεια για τον Χριστόδουλο δεν θα ησυχάσουμε»

Να ενημερωθεί για τις συνθήκες που συνόδεψαν την κοίμιση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ζητάει με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.



«Μέχρι να μάθουμε την πραγματική αλήθεια για τον Χριστόδουλο δεν θα ησυχάσουμε»

Να ενημερωθεί για τις συνθήκες που συνόδεψαν την κοίμιση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ζητάει με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.



Βόμβα από «Wikileaks»: Αυτοί σκότωσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο – Στο φως απόρρητα τηλεγραφήματα

Έξω φρενών ήταν οι Αμερικάνοι με την ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει από…. απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks!