Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χριστιανισμος



Κάθε ώρα 667 μουσουλμάνοι ασπάζονται τον Χριστιανισμό – Το θαύμα της πίστης παρά τις διώξεις

Μπορεί το Ισλάμ, σύμφωνα με κάποιες στατιστικές να καταγράφεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο σήμερα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια θαυμαστή τάση: ο αριθμός των μουσουλμάνων που ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι πρωτοφανής στην ιστορία.



«Προσβλητική» χαρακτηρίζει η Ιερά Σύνοδος ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου στο Facebook

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.



Κίνα: «Ανθίζει» ο Χριστιανισμός παρά τις διώξεις

Σημαντική άνθηση καταγράφει ο Χριστιανισμός στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, παρά τις διώξεις και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αρχές για πάταξη κάθε χριστιανικού στοιχείου.



Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας ξανά στο στόχαστρο των επιθέσεων - Με εξαφάνιση κινδυνεύει ο Χριστιανισμός από τη Μέση Ανατολή

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τη Πέμπτη κοντά σε μια εκκλησία στην πόλη Καμισλί, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, στη βορειοανατολική Συρία. Η έκρηξη, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, κατέστρεψε την κύρια πρόσοψη της εκκλησίας της Παναγίας των Ορθοδόξων Σύρων, καθώς και τα γειτονικά κτίρια.



«Η συνάντηση χριστιανικού και ελληνικού πνεύματος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη μεταξύ της χριστιανικής θρησκείας και της ελληνικής παιδείας κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες διοργανώνεται στον Πύργο Βιβλίων της  Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο ΚΠΙΣΝ, υπό την επιμέλεια του Σταύρου Ζουμπουλάκη, προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.



Θυρανοίξια ελληνορθόδοξου παρεκκλησίου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας

Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, Σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, πραγματοποιήθησαν το Σάββατο 4 Μαΐου της Διακαινησίμου Εβδομάδος, τα Θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγεντίου, Αρχιεπισκόπου Αιθιοπίας, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Αδδίς Αμπάμπα της