Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

χρηματιστηρια



Εκρηκτική άνοδος στην Wall Street - Η Fed χαρίζει 750 μονάδες στον Dow Jones

Η Wall Street έλαβε έστω και καθυστερημένα, το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «δώρο» της Fed (ή του Αμερικανού Προέδρου, και θα εξηγήσουμε το γιατί), με τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Τζέρομ Πάουελ να στήνουν ένα εντυπωσιακό ράλι-αντίδραση στο χθεσινό sell-off, και τους αμερικανικούς δείκτες να σβήνουν τις απώλειες της Πέμπτης.



Η σύλληψη που προκάλεσε αναταράξεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια

Αναταράξεις παρατηρούνται στα παγκόσμια χρηματιστήρια από τη σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei.

Συνελήφθη στον Καναδά και αντιμετωπίζει την έκδοσή της στις Ηνωμένες Πολιτείες και το επεισόδιο απειλεί να πυροδοτήσει και πάλι σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις.



Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επανέρχεται στα επίπεδα των 640 μονάδων. Όμως η συναλλακτική δραστηριότητας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της ΔΕΗ.



Στο κόκκινο τα διεθνή χρηματιστήρια λόγω Ιταλίας

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ενώ αρνητικά ήταν τα πρόσημα στην Ευρώπη μετά τα αντιευρωπαϊκά σχόλια Ιταλού βουλευτή που έπληξαν το ενιαίο νόμισμα και οδήγησαν τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών.



Κοκκίνησαν τα ταμπλό στην Ασία

Σε ρευστοποιήσεις, αν και συγκρατημένες, προχωρούν οι επενδυτές στις αγορές της Ασίας στον απόηχο των αποφάσεων της Federal Reserve, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και καθώς η αρχική ευφορία για την Σύνοδο Τραμπ- Κιμ στη Σιγκαπούρη χάθηκε πολύ γρήγορα, όταν έγινε αντιληπτό πόσο ασαφής είναι η συμφωνία, που υπεγράφη. 



«Οχι» από την Κομισιόν στην συγχώνευση των χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε το σχέδιο συγχώνευσης των εταιριών λειτουργίας των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, LSE και Deutsche Börse, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.