Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

χρεους



Κατηγορηματικά "όχι" λέει η Αυστρία στην αμοιβαιοποίηση του χρέους

Υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις τράπεζες τάχθηκε, για την ευρωζώνη, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως είναι κατηγορηματικά κατά της αμοιβαιοποίησης του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



«Οχι» σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους λέει η Bundesbank

Υπό τον τίτλο «Ελλάδα: δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για την εποχή μετά το τέλος του προγράμματος», η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρεται στο ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Αύγουστο.



Deutsche Welle: Η ελάφρυνση του χρέους, σημαίνει σκληρή εποπτεία

Είναι προφανές ότι ο νέος Γερμανός  ΥΠΟΙΚ Σολτς, θα τηρήσει την ίδια σκληρή γραμμή του προκατόχου του στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους εφαρμόζοντας μέτρα σκληρής εποπτείας



Bild: "Πάλι θα μας κοστίσουν οι Έλληνες"

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει  στη Γερμανική Βουλή, σύμφωνα με τη Bild, οι πιέσεις του ΔΝΤ για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που ενδέχεται να φθάνει και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.



Ντομπρόβσκις: Δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους για την Ελλάδα

Μετά τις γερμανικές εκλογές η ΕΕ επιστρέφει στη δύσκολη καθημερινότητα του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη.



FAZ: Ο Αλ. Τσίπρας χρειάζεται ένα κούρεμα χρέους για την πολιτική του σωτηρία

«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα κούρεμα χρέους για την πολιτική του σωτηρία», είναι ο τίτλος άρθρου στις οικονομικές σελίδες της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται: «Η διένεξη για το ελληνικό χρέος ενορχηστρώνεται για την επίτευξη πολιτικών στόχων.