Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

χρεων



Διαγραφή χρεών για το 75% των οφειλετών του ΟΕΚ – Ποιους αφορά

Για πλήρη διαγραφή οφειλής στο 75% των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έκανε λόγο η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.



Νέα κριτήρια στις ρυθμίσεις χρεών. Θα υπολογίζονται με βάση καταθέσεις και εισοδήματα

Νέα κριτήρια έρχονται στις ρυθμίσεις οφειλετών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο καθώς οι δόσεις θα καθορίζονται και από το ύψος των καταθέσεων ακόμη και για χρέη από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Μάλιστα οι δανειστές θέτουν ως όρο να υπάρχει περιουσιακό κριτήριο στις ρυθμίσεις χρεών ακόμη και για μικροποσά της τάξης των 3.000 ευρώ.



Η ΓΓΔΕ εξέδωσε οδηγό για την παραγραφή χρεών προς την εφορία

H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε οδηγό για τους εφοριακούς και τους φορολογουμένους που προσπαθούν να βγάλουν άκρη μέχρι πότε έχει το Δημόσιο δικαίωμα να ζητά την είσπραξη χρεών του παρελθόντος (μετά από όλους τους νόμους, τις παρατάσεις και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν μεσολαβήσει στα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια).



Σχέδιο για «πάρκινγκ» χρεών 10ετίας - Πώς μπορούν να σωθούν χιλιάδες επιχειρήσεις

Θερμό αναμένεται το φθινόπωρο για τα «κόκκινα» δάνεια χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς τους επόμενους μήνες θα κριθεί η βιωσιμότητα μέρους αυτών.



Ρύθμιση χρεών ετοιμάζεται για δικαιούχους του ΟΕΚ

Τη ρύθμιση χρεών για τους δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή των πάσης φύσεως στεγαστικών παροχών (πχ δάνεια) που έχουν λάβει, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.



Πως θα διαγράψετε χρέη στην εφορία έως και 20.000 ευρώ - Επτά τα κριτήρια

Ευχάριστα μαντάτα για τα φτωχά και υπερχεωμένα νοικοκυριά. Διαγραφή χρεών στην Εφορία μέχρι 20.000 ευρώ  προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.