Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

hpv



Ο ιός των κονδυλωμάτων (HPV) συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά;

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal υποστηρίζει ότι η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), αυτός δηλαδή που προκαλεί τα κονδυλώματα, είναι πιθανόν να αυξάνει τη θνησιμότητα εξαιτίας αθηροσκλήρωσης.



HPV: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αναφέρεται στην αύξηση και ανάπτυξη κακοήθων (καρκινικών) κυττάρων στον θυρεοειδή αδένα, τον αδένα σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο συχνός ενδοκρινικός καρκίνος παγκοσμίως σήμερα, ο καρκίνος του θυρεοειδούς και ιδίως οι αιτιολογικοί του παράγοντες παραμένουν ελάχιστα κατανοητοί.



HPV: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και όταν γίνεται μεταξύ 14-20 ετών

Αποτελεσματικός είναι τελικά ο εμβολιασμός κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων  (HPV), ακόμα και όταν το κορίτσι δεν έχει λάβει όλες τις συνιστώμενες δόσεις στην ηλικία των 11 ή 12 ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet Child & Adolescent Health.



Μεγάλη η εξάπλωση του ιού HPV: Πώς μεταδίδεται. Πώς θα προστατευτείτε!

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus - HPV) έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται στις επιφάνειες του ανθρωπίνου σώματος και ενίοτε να προκαλεί ποικίλες βλάβες.



Υπό δοκιμήν θεραπευτικό εμβόλιο για τον ιό HPV

Θεραπευτικό εμβόλιο για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και τις βλάβες που προκαλεί, δοκιμάζεται σε περισσότερα από 100 κέντρα σε όλο τον κόσμο, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή «104,9 Μυστικά Υγείας» ο μαιευτήρας-γυναικολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευριπίδης Μπιλιράκης.



Εμβόλιο για τον HPV: Το στοίχημα των γυναικολόγων 


Χαμηλή παραμένει η προσέλευση στα ιατρεία για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV σε κορίτσια μέχρι 26 χρόνων, παρόλο που η δωρεάν κάλυψή του θα σταματά στην ενηλικίωση από τις αρχές του επόμενου χρόνου.