Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΧΟΥΝΤΑ



Μεσσηνία: Νοσταλγοί της χούντας γέμισαν με αφίσες του Παπαδόπουλου τους Γαργαλιάνους

Με αφίσες του δικτάτορα Παπαδόπουλου γέμισαν νοσταλγοί της χούντας κεντρικά σημεία στους Γαργαλιάνους. Οι αφίσες με το πρόσωπο του δικτάτορα συνοδεύονταν από την ερώτηση «που είσαι Παπαδόπουλε...» και σε άλλες με το «ζεις στις καρδιές μας». Η αφισοκόλληση έγινε το βράδυ της 21ης Απριλίου. 



Τον Οκτώβριο οι πρώτοι τέσσερις τόμοι του Φακέλου της Κύπρου - Στο φως τρία έγγραφα από την περίοδο της χούντας

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν οι πρώτοι τέσσερις τόμοι με ντοκουμέντα από τον Φάκελο της Κύπρου. Πρόκειται για στοιχεία που είχε συλλέξει η Εξεταστική Επιτροπή του 1986 και δίνονται, πλέον, στον δημόσιο διάλογο και σε κοινή θέα, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

 



15 Ιουλίου 1974: Το Πραξικόπημα κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακάριου

Στις 15 Ιουλίου του 1974 η Χούντα των Αθηνών δια των οργάνων της στη Μεγαλόνησο (Εθνική Φρουρά, ΕΛΔΥΚ, ΕΟΚΑ Β') ανατρέπει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπο Μακάριο και εγκαθιστά κυβέρνηση «μαριονετών» υπό τον δημοσιογράφο Νίκο Σαμψών. Πέντε ημέρα αργότερα, οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Κύπρο...



Το πραξικόπημα της 21 Απριλίου του 1967 -Οταν τα τανκς βγήκαν στις 2 τα ξημερώματα στους δρόμους [εικόνες]

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο.

Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

 

Πολάκης για συλλαλητήριο: Νοσταλγοί της χούντας και τρελαμένοι με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα έδωσαν τον τόνο

Να υποβαθμίσει το μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία επιχείρησε με ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.