Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

χόρτα



«Κάρφωσαν» 80χρονη γιατί πουλούσε χόρτα σε λαϊκή αγορά – Παραπέμπεται σε δίκη

Στο δικαστήριο καλείται να παρουσιαστεί μια γυναίκα 80 ετών επειδή τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στις παρυφές λαϊκής αγοράς στην Κατερίνη να προσπαθεί να πουλήσει χόρτα.

Η ποντιακής καταγωγής γυναίκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο επειδή επιχείρησε να πουλήσει 5 κιλά χόρτα.



Πίτα νηστίσιμη παραδοσιακή με άγρια χόρτα

Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Συστατικά:

1 ½ κιλά διάφορα άγρια χόρτα κατάλληλα για πίτα (παπαρούνες, ζοχούς, λάπατα)



BBC: Γιατί κάποιοι Ελληνες συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζεύουν χόρτα για να επιβιώσουν

Με ένα διαφορετικό τρόπο το βρετανικό δίκτυο ΒΒC σε άρθρο του με τίτλο  «Why some Greek pensioners may have to forage to survive» παρουσιάζει το πως μπορεί να εξελιχθεί, κατά τον αρθρογράφο του, η κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης... μετά και το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.  



Η γιαγιά μεγάλωσε με τα χόρτα

Στα χωριά του Βρύσινα φύεται σε ποσότητες το ακανθώδες χορταρικό ασκόλιμπρος, ή γούλα με την γογγυλοειδή ρίζα, και καταναλώνονταν από εκατοντάδες χρόνια από τους Κρητικούς «που γνωρίζουν τις διατροφικές και θεραπευτικές του αξίες».



'Ετσι πιάνουν τους... "μεγαλοκαρχαρίες!" Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 79χρονη γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό και χόρτα

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 5.000 ευρώ βρίσκεται 79χρονη γιαγιά από χωριό των Τρικάλων για μερικά λαχανικά που πούλησε στη λαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr τα …μπλοκάκια βγήκαν και τα στυλό πήραν «φωτιά» σε μια προσπάθεια πάταξης παράνομων πωλητών με τα πρόστιμα να φέρνουν και έσοδα στο Δημοτικό ταμείο.