Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χωριά



Πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά στην Ουκρανία χωρίς ρεύμα λόγω του ακραίου χειμώνα

Η εταιρεία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά σε εννέα περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση, καθώς το σύστημα ενέργειας έχει αποδυναμωθεί από τα ρωσικά πλήγματα.



Φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια στο Λάλα - Εγκλωβισμένοι σε Λάσδικα και Κλαδέο

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

 



Οι αποφάσεις για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Κοζάνης που τέθηκαν σε καραντίνα

Τα ορεινά χωριά του Δήμου Βόιου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά τέθηκαν σε καραντίνα ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Αναλυτικά οι αποφάσεις για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά που τέθηκαν σε καραντίνα
Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά  του Δήμου Βόιου της Π.Ε. Κοζάνης.



Τέσσερα χωριά όνειρο για τις πρώτες φθινοπωρινές εξορμήσεις

Αν έχετε μπει ήδη σε φθινοπωρινό mood, τότε μία εξόρμηση σε κάποια από τα υπέροχα ορεινά χωριά της Ελλάδας, αποτελεί ιδανική επιλογή για να υποδεχθείτε με τον καλύτερο τρόπο το φθινόπωρο.

Παραδοσιακά και πανέμορφα γραφικά χωριά σε Ευρυτανία, Αρκαδία, Αχαΐα και Πήλιο σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε και να γνωρίσετε από κοντά τις ομορφιές και τα θέλγητρά τους.



Όμορφα και γραφικά χωριά στην αγκαλιά του Μαίναλου

Στην καρδιά της Πελοποννήσου, στην Αρκαδία στέκεται αγέρωχος κι επιβλητικός ο μυθικός Μαίναλος.

Το βουνό, που απλώνεται σε συνολική έκταση 680.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 400.000 είναι δάσος, κρύβει στην αγκαλιά του πανέμορφα πετρόκτιστα και γραφικά χωριά, τα περισσότερα εκ των οποίων κουβαλάνε τη δική τους ένδοξη ιστορία.



Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά χωριά της Ηπείρου

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έφτασε στα δέκα εκατοστά, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο και τις μετακινήσεις.