Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

χολερα



Εξαπλώνεται η χολέρα στην Υεμένη – Τα κρούσματα αυξάνονται σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι

Σε ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται η χολέρα στην Υεμένη και ειδικά σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες Χούθι, όπου από τον Οκτώβριο καταμετρώνται 11.000 κρούσματα και 75 θάνατοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο περίπου 3.000 επιβάτες στην ανατολική Αφρική με τον φόβο επιδημίας χολέρας

Σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του νησιού Μαυρίκιος στην Ανατολική Αφρική έχουν εγκλωβιστεί περίπου 3000 επιβάτες εξαιτίας μιας πιθανής επιδημίας χολέρας. Οι Αρχές του Μαυρικίου αποφάσισαν να απορρίψουν το αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου Norwegian Dawn, έπειτα από σειρά κρουσμάτων γαστρεντερικών συμπτωμάτων που παρατηρήθηκαν σ’ αυτό.



Σχεδόν 100 νεκροί από τη χολέρα μέσα σε 2 εβδομάδες στη Νιγηρία

Επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια περιοχή που σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.



Νίγηρας: 55 νεκροί από την επιδημία χολέρας

Μια επιδημία χολέρας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 55 ανθρώπους στον Νίγηρα, όπου έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα της ασθένειας, στην περιοχή Μαράντι, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.



Ζιμπάμπουε: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις λόγω της επιδημίας χολέρας

Η αστυνομία στη Ζιμπάμπουε απαγόρευσε την Τετάρτη μέχρι νεοτέρας διαταγής όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Χαράρε, εξαιτίας της επιδημίας χολέρας και τυφοειδούς πυρετού που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε 21 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν ασθενήσει, μέσα σε μία εβδομάδα.



Έκκληση γι αποστολή φαρμάκων σε Ορθόδοξη εκκλησία λόγω χολέρας

Εξαιτίας των δραματικών διαστάσεων που έχει προσλάβει η επιδημία χολέρας στην πρωτεύουσα Λουσάκα της Ζάμπια και, των πολύ αυστηρών μέτρων που αφορούν στις συναθροίσεις (Ιερούς Ναούς, Τόπους Λατρείας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς κλειστούς χώρους) που εξήγγειλε η Κυβέρνηση της χώρας διά του υπουργού υγείας κ.Chitalu Chilufya,  η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και η ακολουθία του Μεγ