Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ΧΛΩΡΙΟ



Κοντέινερ με χλώριο γερμανικής προέλευσης βρέθηκε στην ανατολική Γούτα

Μια νέα διάσταση έδωσε σήμερα, στο θέμα της χρήσης χημικών στην ανατολική Γούτα της Συρίας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.



Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι σαρίν και χλώριο χρησιμοποιήθηκαν στη Ντούμα

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επίθεση με χημικά, για την οποία τις κατηγορούν, της 7ης Απριλίου στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης.



Νέα απειλή για το στρώμα του όζοντος: Αυξήθηκαν οι εκπομπές ουσιών με χλώριο

Η αύξηση των εκπομπών μερικών χημικών ουσιών που περιέχουν χλώριο, μπορεί να καθυστερήσουν την αποκατάσταση της τρύπας του όζοντος έως κατά 30 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.



Χαλέπι: Επιθέσεις με αέριο χλωρίου του συριακού στρατού

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για επιθέσεις με αέριο χλωρίου που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονταν από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια των μαχών για την ανακατάληψη της πόλης στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφερε μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που δημοσιεύτηκε σήμερα.



Ραγίζει καρδιές παιδί από τη Συρία μετά την επίθεση με χλώριο (βίντεο)

Συγκλονίζει βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει ένα αγόρι από τη Συρία το οποίο δέχεται τις φροντίδες των γιατρών αφού έχει εισπνεύσει αέριο χλωρίου μετά από νέα επίθεση στο Χαλέπι. Το μικρό αγόρι ρωτάει γεμάτο δάκρυα αν πρόκειται να πεθάνει.